Bedrijfsuitje

Planning bedrijfsuitje

Het plannen van een succesvol bedrijfsuitje vereist zorgvuldige overweging en organisatie. Hier is een algemene planning die je kunt volgen:

1. Bepaal het Doel:

  • Identificeer het doel van het bedrijfsuitje. Wil je teambuilding bevorderen, successen vieren of gewoon ontspannen?

2. Betrek het Team:

  • Peil de interesses en voorkeuren van je teamleden. Stuur bijvoorbeeld een enquête uit om input te verzamelen over activiteiten en locaties.

3. Budgetbepaling:

  • Stel een budget op voor het bedrijfsuitje, inclusief kosten voor activiteiten, eten, drinken, en eventuele reiskosten. Natuurlijk het belangrijkste; wat is het te besteden budget van het teamuitje? Vraag een prijs per persoon of een totaalbudget aan jouw werkgever en hou rekening met de  werkkostenregeling (WKR). De werkkostenregeling is een vervanging van alle verschillende regels en wetten rondom de verschillende vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers, en bundelt deze in één collectieve geheel. Lees verder op de website van de Belastingdienst of vraag dit aan jullie eigen administratieve medewerker.

4. Datum en Tijd:

  • Kies een geschikte datum en tijd voor het evenement. Zorg ervoor dat het past in het werkschema van alle teamleden.

5. Locatie:

  • Selecteer een geschikte locatie op basis van het type activiteit en de voorkeuren van het team. Dit kan variëren van een lokale zaal tot een outdoor locatie.

6. Activiteitenplanning:

  • Bepaal de specifieke activiteiten die je wilt organiseren. Dit kunnen teambuildingoefeningen, workshops, spelletjes of excursies zijn.

7. Catering en Eten:

  • Kies een cateraar of restaurant dat past bij de voorkeuren van je team. Overweeg dieetbeperkingen en allergieën.

8. Vervoer:

  • Als het bedrijfsuitje op een externe locatie plaatsvindt, regel dan vervoer voor het team. Denk aan carpoolen, huurauto’s of zelfs een busje, afhankelijk van de groepsgrootte.

9. Uitnodigingen:

  • Stuur tijdig uitnodigingen naar het team met alle relevante details over het bedrijfsuitje.

10. Teamopdeling: – Als er teamactiviteiten zijn, deel het team op in groepen. Zorg voor een goede mix van mensen om de teambuilding te bevorderen.

11. Voorbereiding: – Zorg ervoor dat alle benodigdheden voor activiteiten, zoals materialen, instructies en contactinformatie, klaar zijn.

12. Follow-up: – Na het bedrijfsuitje, verzamel feedback van het team om te evalueren wat goed ging en wat verbeterd kan worden. Dit helpt bij het plannen van toekomstige evenementen.

13. Fotograaf/Documentatie: – Regel indien mogelijk een fotograaf of zorg ervoor dat er iemand is belast met het documenteren van het evenement. Dit helpt bij het vastleggen van de leuke momenten en herinneringen.

14. Bedankje: – Overweeg een klein bedankje of een herinnering aan het bedrijfsuitje om je waardering te tonen.

Met deze stappen kun je een gestructureerd plan maken voor een succesvol bedrijfsuitje dat zowel leuk als effectief is voor teambuilding