ExtremeSports Mountainbike Clinics!

Mountainbiken leren tijdens een Bedrijfsfeestje?

Patrick Smit meervoudig trial bike kampioen geeft exclusief Mountainbike Clinics. Patrick leert jou graag de benodigde vaardigheden van het Mountainb
Mountainbiken leren tijdens een Bedrijfsfeestje?

Patrick Smit meervoudig trial bike kampioen geeft exclusief Mountainbike Clinics. Patrick leert jou graag de benodigde vaardigheden van het Mountainbiken op een veilige en verantwoordelijke manier.

Patrick Smit is tevens trialbike instructeur geeft clinics demos en shows en is gesponsord door Redbull.

Om met een mountainbike een afdaling over een bospad te maken, hoef je in principe niets te kunnen – verstand op nul, blik op oneindig. Om op dezelfde afdaling de fiets ook daadwerkelijk onder controle te houden, is meer nodig. Een goede rijtechniek is de basis voor volledige controle over de fiets. En met die controle begint het mountainbikeplezier pas echt!

Tijdens de Mountainbike Clinic komen de belangrijkste rijtechnieken uitgebreid aan bod. Remmen, bochten maken, afdalen en evenwicht bewaren zijn slechts enkele onderdelen. Onder begeleiding van Patrick Smit wordt een uitdagende route gereden, met onderweg diverse stops voor rijtechnische tips en uitleg.

Voorafgaand aan de clinic wordt gekeken naar de wensen en het niveau van de groep, zodat de inhoud optimaal kan worden aangepast. Ook wordt de mountainbike onder de loep genomen en geven we enkele handige tips met betrekking tot afstelling en materiaalkeuze. Desgewenst kunnen er ook specifieke technieken en onderwerpen toegelicht worden.

Duur:

Een clinic duurt 3 tot 4 uur en is 20 tot 30 kilometer lang.

Onderweg wordt regelmatig gestopt voor uitleg waarin kan worden gegeten en gedronken, maar in overleg met de deelnemers kan altijd een langere pauze worden ingelast.

De clinics gaan altijd door. Alleen bij zeer bijzondere weersomstandigheden, bijvoorbeeld bij veel sneeuw of zware storm, kan de clinic worden afgelast. Regen hoort daar niet bij.

Prijzen:

prijs 1 t/m 5 deelnemers: € 165.-

prijs vanaf 6 deelnemers: € 30.- per persoon

Huurfietsen:

Wie geen mountainbike heeft kan bij boeking een huurfiets reserveren. De huurfietsen zijn afgemonteerd met een onderdelengroep op niveau van Shimano, 24 versnellingen en zijn voorzien van een verende voorvork. Geef bij boeking de lichaamslengte van de berijder door! – Meerprijs huurfiets: € 17,50

Patrick Smit kent de mountainbikemogelijkheden van Nederland als geen ander, en weet waar de beste mountainbikeinstructie kan worden gegeven in o.a. de gebieden rond Nijmegen, Breda, op de Utrechtse Heuvelrug, in de Achterhoek, rond Amersfoort, de Belgische Ardennen en diverse prachtige locaties in Nederland.

Deelname is op eigen risico en helm is verplicht!

Website: www.extremesports.nl

Geef een reactie